Turkiet skickar stridsplan mot IS

Islamiska staten.
NYHETER

Turkisk militär har inlett en mindre offensiv mot några av Islamiska statens (IS) fästen i norra Syrien, efter att en turkisk soldat dödats i en skottväxling. Stridsflyg och ett antal pansarvagnar deltar i attacken.

Upptrappningen inleddes av skottlossning mellan turkisk militär och jihadistorganisationen IS i området Kilis, nära gränsen mot Syrien. En turkisk soldat dödades och en soldat skadades. Enligt den turkiska nyhetsbyrån Anatolia besköts soldaterna från ett område i Syrien som IS kontrollerar.

Turkiet har satt in pansarvagnar och tung artillerield mot IS-posteringar i gränstrakterna. Även stridsflygplan har skickats till området, uppger en turkisk tjänsteman för Reuters.

Tidigare under dagen sköts en turkisk polis till döds i staden Diyarbakir och ytterligare en polis har skadats i en serie attacker i de kurddominerade områdena.

Dödsskjutningen ägde rum i de centrala delarna av staden, bara två dagar efter att två andra poliser dödats i Ceylanpinar vid den syriska gränsen.

Dådet i Ceylanpinar har den militanta kurdiska gruppen PKK tagit på sig och hävdar att det var en hämnd för terrordådet i Suruç som dödade 32 människor. IS låg bakom dådet i Suruç.

TT-AFP-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien