Nyheter

Döms för dråp på Erika, 27

Av: 

Jessica Balksjö

FESTNATTEN Erika roar sig på krogen med vännerna hon träffat genom spelet World of warcraft. Erika Eriksson jobbade som personlig assistent och hennes största intresse var att spela fotboll.
FESTNATTEN Erika roar sig på krogen med vännerna hon träffat genom spelet World of warcraft. Erika Eriksson jobbade som personlig assistent och hennes största intresse var att spela fotboll.

NYHETER

Spelkompisen som misstänks för att ha dödat Erika Eriksson, 27, i Spånga förra året döms för dråp.

Tingsrätten dömer honom till åtta års fängelse.

Erika Eriksson hittades strypt i sin lägenhet efter en födelsedagsfest som hon hade bjudit in till genom ett forum på nätet.

Hon var nyinflyttad i Stockholm och hade bara haft kontakt med de inbjudna över nätet tidigare. De brukade spela World of Warcraft tillsammans.

Den nu dömde 33-åringen kom till festen vid 22-tiden på kvällen. Efter midnatt gick allihop ut för att komma tillbaka till lägenheten vid 3-tiden på morgonen.

Hade trevlig kväll

Flera av de inbjudna har tidigare beskrivit att de hade en trevlig kväll tillsammans.

Erika, 33-åringen och tre till kom tillbaka för att ha efterfest och sova över. Erika och 33-åringen gick och la sig i sovrummet och de andra tittade på film.

Enligt domen hade ingen lagt märke till att de två hade fattat tycke för varandra. En av de inbjudna berättar att han tittade till de två, men gick när han såg att de hade somnat i varsin säng.

Tog strypgrepp

I förhör har mannen själv berättat vad som hände sedan. Han vakande av att Erika satt upp i sängen och knuffade på honom. Han blev arg, "närmast rasande" och tog ett strypgrepp om hennes hals.

Samtidigt hörde han en röst i sitt eget huvud som sade åt honom att sluta.

Men han slutade inte.

Erika försökte slita sig loss ur hans grepp men han tog i ännu hårdare med båda händerna.

De föll båda ur sängen och Erika tappade medvetandet.

Nekar till dråp

Då larmade 33-åringen polisen. Han greps senare i lägenheten.

Han nekar till att ha strypt henne medvetet, men har erkänt att han tog stryptag på henne.

Åklagaren hade yrkat på mord, men tingsrätten valde att döma mannen för dråp.

Gärningsmannen kände inte Erika tidigare och handlade i hastigt mod, något som talar mot att bedöma det som mord, anser tingsrätten.

Hans psykiska hälsa och hans självdestruktivitet i samband med att han dricker är en annan punkt som fått rätten att välja att döma honom för dråp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert: