Kommunalt boende anlitade spökjägare

Av: Mikael Hellmyrs

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommunpersonal anlitade medium till hemsökt bostad

Plötslig kyla och märkliga ljud – kommunanställda upplevde att det särskilda boendet var hemsökt.

Då anlitades spökutdrivaren Alice Larsson, 58.

– Det handlade om osaliga eller onda andar, säger Lars Liljedahl, chef över vård- och omsorgsenheten.

Flera anställda på det särskilda boendet i Bräcke kommun utanför Östersund upplevde en mystisk, obehaglig närvaro som framkallade kalla kårar längs ryggraden.

De förstod att det kunde handla om en gengångare eller osalig ande och beslöt sig därför för att anlita ett medium. Valet föll på Alice Larsson, 58, – ett ansett medium som utbildat sig hos tv-mediumet Terry Evans och fått diplom i "ghostbusting”.

"Mycket stora besvär med närvaro"

Alice kunde lokalisera problemet till en funktionshindrad kvinnas lägenhet. Där höll hon en seans.

– Jag kan inte gå in på det exakta problemet men det var mycket stora besvär med en närvaro. Det var gamla energier som låg i marken sedan hundratals år tillbaka, säger Alice Larsson som nöjde sig med en 50-lapp i bensinpengar som betalning.

– Det var ett ömmande fall så jag tog på mig det, egentligen jobbar jag inte med detta nu. Besvären var så stora att jag gjorde det mest av välgärning.

lex Maria-anmälde

Kommunen ser allvarligt på att ett medium kopplades in. Ärendet är anmält till socialnämnden. Lars Liljedahl är chef över vård- och omsorgsenheten i Bräcke kommun.

– När vi fick reda på gjorde vi direkt en lex Sarah-anmälan och startade en utredning då det finns risk för att en av våra brukare farit illa, säger Lars Liljedahl.

Står kommunen bakom detta?

– Det är två medarbetare som tagit med sig mediet på sin fritid in till lägenheten för att driva ut det de upplevde som onda eller osaliga andar, jag vet inte exakt. Men vi kände inte till det.

Lägenhetsinnehavaren, den handikappade kvinnan, fanns inte på plats när Alice Larsson gick till frontalangrepp mot ”andarna”.

Enligt Alice Larsson innebar seansen att det som gäckat personalen drevs på flykten.

– Ja, det gick bra, för det är lugnt där nu vad jag har hört.

Publicerad: