Svanberg på krismöte med regeringen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

LONDON.Carl-Henric Svanberg har träffat Storbritanniens regering för att diskutera oljekatastrofen.

Med på krismötet var bland andra finansministern George Osborne.

Strax före 15 brittisk tid lämnade styrelseordförande Carl-Henric Svanberg BP:s huvudkontor. Han kördes av chaufför i sin kastanjefärgade Mercedes till 10 Downing Street för ett sent påkallat krismöte om oljekatastrofen i den Mexikanska golfen.

Aftonbladet var enda svenska tidning på plats och strax efter Svanberg anlände Storbritanniens finansminister George Osborne till mötet.

Sent påkallat möte

Krismötet som visar tydliga tecken på att vara sent påkallat ägde rum i premiärministerbostaden och regeringshögkvarteret i centrala London.

BP bekräftar än så länge bara att Svanberg träffat finansministern och andra medlemmar ur regeringen, men premiärministern David Cameron ska under dagen ”ha haft ett konstruktivt telefonsamtal” med Svanberg. Det är dock oklart om detta skedde under mötet på Downing Street.

Efter ungefär en timme lämnade Carl-Henric Svanberg 10 Downing Street tillsammans med två andra representanter för BP. Bilen med privatchaufför som han anlände i syntes inte till. Istället valde Svanberg att promenera nedför Downing Street för att ta en taxi på gatan.

”Inga kommentarer”

Aftonbladet passade på att ställa BP:s styrelseordförande mot väggen i väntan på taxin.

Vad har mötet handlat om?

– Jag har inga kommentarer.

Varför har du inga kommentarer när det här är en så viktig fråga?

– Det är en så viktig fråga, det stämmer. Jag har inga kommentarer att ge för tillfället.

Är du nöjd med hur BP har hanterat den här frågan?

– Jag har inga kommentarer till det just nu.

Är du nöjd med hur det här har hanterats, för president Obama tycks inte vara det?

–Jag tycker att vi har gjort allt i vår makt, allt vi har kunnat. Vi har också sagt att vi kommer göra allting som väntas av oss. Och vi måste lära oss av det här för att göra djuphavsborrning ännu säkrare.

Publicerad: