Pengarna är till för att barnen ska gå i skola

avJill Sjölund, Erik Nises

Publicerad:
Uppdaterad:

Enligt Hoppets stjärna har Carola varit fadder för Edens i tolv år.

De medger att han under två år bara sporadiskt deltagit på lektionerna men uppger att han fortfarande är inskriven vid skolan.

– Vi har sökt orsaken till att hans närvaro har varit begränsad och funnit att det beror på förändrade familje­förhållanden, ­säger verksamhetsledaren Lennart ­Eriksson.

Aftonbladet har flera gånger sökt Carola Häggkvist för en kommentar och även mejlat över frågor till hennes presskontakt Maria Linn Ekenberg.

– Jag vet vad saken gäller. Carola har inga kommentarer. Hoppets stjärna får svara på alla frågor, ­säger Ekenberg.

Minst 200 kronor

Som personlig fadder hos Hoppets stjärna bidrar man med minst 200 kronor i månaden.

Enligt organisationen ska pengarna garantera skolgång, mat och grundläggande hälsovård. Men pengarna går aldrig direkt till det enskilda barnet utan används i projekt, exempelvis skolor, där barnet finns. Det gör att barn vars faddrar slutar betala inte behöver sluta i skolan.

Barnen skriver brev eller ritar teckningar till sina faddrar och kan även få brev tillbaka. Men Hoppets stjärna försöker hålla faddrarna så anonyma som möjligt för barnen.

– Vi informerar aldrig våra fadderbarn om vilka som är deras faddrar för att det inte ska bli några förhoppningar för dem om att allt ska ordna sig bara för att den är rik eller känd eller så. Men kommer man personligen får man naturligtvis träffa sitt fadderbarn, säger Lennart Eriksson.

Publicerad: