Inget lyft, SD

Av: Johanna Klaasen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny Sifo: Partiet har minskat efter dödsmisshandeln i Landskrona

SD ökar inte efter dödsmisshandeln i Landskrona.

Det visar Aftonbladets unika Sifo-undersökning.

– Trots att SD fiskat röster i samband med tragedin så visar mätningen att Landskronaborna är klokare än så, säger Anders Flanking, partisekreterare för Centern.

Landskrona är ett av Sverigedemokraternas starkaste fästen.

Många har fruktat – andra hoppats – att stödet skulle öka ytterligare efter dödsmisshandeln av en 78-årig kvinna på en parkeringsplats.

Nu kan Aftonbladets Sifo-undersökning visa att det inte är fallet.

Tvärtom har stödet minskat.

”Folk förstår bättre”

– Det är intressant. Trots att SD varit ute på bloggar och försökt göra den här tragiska händelsen till en politisk fråga så förstår folk bättre än så. Det är ett gott betyg till Landskronaborna, säger Centerns partisekreterare Anders Flanking.

SD:s ordförande i Landskrona, Stefan Olsson, vill däremot inte göra kopplingar mellan dödsmisshandeln och opinionsraset.

– Jag vill inte säga om vi missgynnats eller gynnats av den här händelsen. Jag hoppas att Landskronaborna väljer oss för vår politik och inte en händelse som bara är väldigt tragisk, säger han.

Hatet flödar

Efter dödsmisshandeln har Landskrona enats i en manifestation mot våldet.

Men på nätet fortsätter hatet och i går kväll möttes Landskronabor och politiker i SVT-programmet ”Debatts” studio för en hätsk diskussion om främlingsfientligheten i kommunen.

Publicerad: