Valet 2010

Så ska S vinna valet

Av: 

Eva Buskas

NYHETER

Skattesänkning ställs mot välfärd i S valupptakt

Nu sätter Socialdemokraterna hårt mot alliansen.

Målet är att ställa skattesänkningar mot välfärd i valet.

– De vill fortsätta att sänka skatterna för dem som tjänar mest, säger Mona Sahlin.

När Socialdemokraterna ses i Stockholm är det oftast på Norra Latin på Norra bantorget. Men på valupptakten i dag har partiet flyttat hundra meter bort till nybyggda lyxhotellet Clarion Sign.

Men även om miljön är annorlunda är frågorna välbekanta: Socialdemokraterna ska vinna valet genom att ställa sin egen välfärdspolitik mot alliansens skattesänkningar.

– Ska välfärden utvecklas, eller är det skattesänkarvägen vi ska vandra på i fyra år till? Vad händer då med Sverige? De vill fortsätta sänka skatterna mest för de som tjänar mest, men det finns alltid ett pris som någon annan får betala. Vi måste göra det tydligt och klart att det valet görs den 19 september, sa Mona Sahlin inför några hundra socialdemokrater.

68 000 röster

De rödgröna har tappat hela det försprång de tidigare hade på alliansen och det är Socialdemokraterna som har stått för raset. Men i dag kom nya opinonssiffror från Synovate där Moderaterna backar och läget mellan blocken är jämnare än någonsin. Nu skiljer bara 68 000 röster mellan de två regeringsalternativen.

– Nu känns det jävligt bra och då blir man väldigt orolig. Så är vi socialdemokrater. Går det dåligt blir vi oroliga, går det bra blir vi också oroliga, sa Thomas Bodström när han välkomnade Sahlin upp på scenen.

Drev med alliansen

På Clarion Sign var stämningen dock betydligt mer uppåt än orolig. Inte minst efter komikern Måns Möllers framträdande där han drev hejdlöst med både alliansen och socialdemokraterna.

Bland annat drog han ner stora skrattsalvor när han sa att han skulle byta jobb med Thomas Östros som nu ska hoppa in för honom på Ladies Night.

– Skratta ni, men Thomas har faktiskt gjort stora framsteg på stripstången den senaste tiden, sa Möller till publikens förtjusning.

ANNONS

Snabb hjälp på vårdcentral eller i ett videomöte - Öppet dygnet runt i appen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010