”JAG HÖRDE TRE SKOTT”

NYHETER

Gårdsstädningen urartade – hyresvärden misstänkt för mordförsök

Gårdstädningen urartade – hyresvärden misstänkt för mordförsök En hyresgäst och hennes pappa kom i bråk med kvinnans hyresvärd.

Grannarna såg hur de hytte med krattor mot värden.

Då tog han upp sin pistol.

– Jag hörde tre skott, säger ett vittne.

Hyresvärden tog över den äldre fastigheten i Krylbo i Dalarna efter en exekutiv auktion. De boende i huset var glada över att få en ny värd eftersom den tidigare inte skött huset och fått många klagomål.

– Den här nya värden har målat och hållit på i trädgården. Han har gett ett bra intryck även om han haft mycket att göra, säger en av hyresgästerna.

”Bråket eskalerade”

I går var hyresvärden i Krylbo ute för att kratta och göra i ordning gården.

Strax före klockan 18 hörde flera grannar bråk på gården. En av de boende, en 30-årig kvinna, och hennes pappa pratade högljutt med den 33-årige hyresvärden, uppger flera vittnen för Aftonbladet.

– Bråket eskalerade och kvinnan och hennes pappa började hytta med krattorna mot värden. Hon skrek åt värden att han skulle åka därifrån, säger en granne.

Sedan hördes tre skott. Pappan skadades av ett skott.

– Pappan träffades men jag såg inte hur det gick för dottern. Hyresvärden stod kvar och började bläddra i papper och ringa på sin mobil. Han såg chockad ut och försökte stoppa ner pistolen i fickan, säger en granne.

Flera bilar på parkeringen träffades av skott från pistolen.

Klarade sig

Flera grannar larmade polisen efter skottdramat och mannen anhölls senare misstänkt för två fall av mordförsök.

– Mannen som är skottskadad är förd till lasarett i Falun, han vårdas där och enligt uppgift är det ingen fara för hans liv. Kvinnan fick någon lättare blessyr, hon var inne i Avesta och blev omplåstrad, säger Tore Strand, vakthavande vid polisen i Dalarna.

Enligt boende i hyresfastigheten har relationen mellan hyresvärden och kvinnan tidigare verkat god.

– Vad jag vet ansvarade hon för trappstädningen. De har inte varit osams vad jag vet, säger en granne.