Försvunne Max har hittats död

NYHETER

Max Alfredsen, 20, som försvann utanför Sala förra hösten har hittats död.

Hans kropp låg i en å inte långt från den plats där han försvann.

Foto: Max Alfredsen.

Det var en person som var ute och gick med sin hund som hittade kroppen. Den hade spolats upp på kanten av en å, mindre än en kilometer från den plats Max Alfredsens övergivna bil hittades.

På grund av den kalla vintern var kroppen i föhållandevis bra skick, enligt polisen, och kunde identifieras med hjälp av några ovanliga tatueringar. För säkerhets skull har kroppen skickats på DNA-analys och obduktion för att fastställa dödsorsaken.

Inget brott

Polisen misstänker dock inget brott.

– Det troligaste är att han har gått bort sig, blivit kall och fallit ner i vattnet. Vi vet att bilen hade gått sönder, och det var två grader och regn den natten, säger polisinspektör Stefan Johansson vid Salapolisen.

Den sista gången någon hörde av honom var den 16 oktober förra året. Han hade skjutsat en kompis från Sala till Fagersta. Max flickvän fick ett sms från kompisen att han var på väg hem.

Men Max kom aldrig hem.

Övergiven bil

Hans bil hittades senare övergiven vid väg 256. En bit därifrån fanns hans skor och ytterligare en bit in i skogen låg hans byxor.

Ett stort antal poliser, frivilliga och hemvärnet letade efter Max, men han var spårlöst försvunnen.

Tills nu.

Polisen säger att den troligaste anledningen till att kroppen inte hittats tidigare var att det i höstas var mycket vatten i ån, och att kroppen förmodligen låg dold långt under ytan.