H&M stoppar retuschering – visar modellernas ”brister”

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Nya detaljerna på H&M:s bilder.
Foto: H&M
Nya detaljerna på H&M:s bilder.

Bristningar, ärr och hår.

Nu har H&M satt stopp för retuschering och visar upp sina modeller precis som de är.

Något den svenska modejätten hyllas för.

”Tack H&M för att ni låter bristningar och kärlekshandtag vara kvar på era bilder av modeller i badkläder”, skriver en person som kommenterat bilderna på sociala medier.

Hejdå smala och perfekt retuscherade modeller. Nu är det dags för en ny era där kvinnor inom mode representeras såsom de faktiskt ser ut.

Svenska H&M slutar nu retuschera bort modellers bristningar, ärr och hårväxt, skriver Daily Mail.

H&M stoppar retuschering av ärr och bristningar

Flera varumärken har tidigare haft kampanjer där kvinnors kroppar skildras som de faktiskt ser ut, bland annat Asos och Adidas.

Nu är det H&M:s tur. På hemsidan finns flera bilder på modeller som visar upp badkläder utan att ha fått naturliga inslag på sina kroppar bortretuscherade.

På flera av kvinnorna syns bristningar på låren, på andra går det att se hår på armar och mage och en del har synliga ärr på sina kroppar.

1 av 4 | Foto: H&M.com

Modejätten hyllas av kvinnor

Bilderna på modellerna har snabbt spridits och modejätten hyllas nu av kvinnor världen över.

”Tack H&M för att ni låter bristningar och kärlekshandtag vara kvar på era bilder av modeller i badkläder” skriver en person som kommenterat bilderna.

En annan skriver:

”Genom att ni inte retuscherar modellerna hjälper det oss att sluta jämföra våra kroppar med helt orealistiska bilder, utan får vi känna oss helt normala”.

Publicerad: