Tonårsgäng kastade ägg och mjöl på kvinna med handikapp

avJonathan Lundberg

NYHETER

Fyra tonåriga pojkar i Storbritannien äggade och kastade mjöl på en okänd kvinna med handikapp. Sedan poserade de stolt på bild framför henne.

Därefter har dödshoten mot pojkarna haglat in, särskilt sedan internetprofilen Robin Armstrong engagerade sig, rapporterar Daily Mail.

Nu söker de polisskydd.

Den 49-åriga kvinnan satt i en park i engelska Suffolk, när tonåringarna attackerade henne, skriver Daily Mail. Pojkarna i 16–18-årsåldern kastade ägg och hällde mjöl över henne.

Därefter ställde de sig bakom kvinnan och poserade för en bild, medan hon sjönk ihop. Bilden lade de ut på Snapchat.

Dödshotas på nätet

Det fick den brittiska komikern Robin Armstrong att reagera starkt. I ett klipp som setts över 3,5 miljoner gånger säger han:

– Ni förtjänar att få era huvuden avslitna. Jag ska lägga ut era namn och profilbilder i kommentarsfältet så att ni blir utjagade ur er stad.

Foto: FACEBOOK
Efter attacken poserade pojkarna på bild vid kvinnan.

Sedan dess har dödshoten mot pojkarna strömmat in, berättar deras föräldrar för Daily Mail. Familjerna har nu ansökt om polisskydd.

– Vi kan inte säga någonting om det som hänt över helgen, men min sons namn har läckt över hela internet och vi har fått hot. Jag har anmält det till polisen och vi står nu under deras skydd, säger en av mammorna till Daily Mail.

Foto: FACEBOOK
Internetprofilen Robin Armstrong är välkänd i Storbritannien.

Mår bra

Kvinnan som utsattes för attacken uppges må bra efter omständigheterna. En anhörig till henne berättar att många velat hjälpa till efter händelsen – men att det inte är en bra idé.

– Hon kan inte hantera att folk dyker upp och ger gåvor. Det är komplicerat men om du vill hjälpa kan du donera till välgörenhetsorganisationer till förmån för psykisk ohälsa.

Hon menar att en sådan gåva kan leda till att fler i kvinnans situation får hjälp.

– Människor med dessa sjukdomar går under radarn hela tiden och får inte tillräckligt stöd. Först då kanske hon kan få den assistans hon faktiskt behöver från folk som kan hjälpa henne. Ni är alla väldigt vänliga, skriver hon på Facebook enligt Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM