Misstänkte ”kräm-mannen” anhållen

avMatilda Aprea Malmqvist

Polisen i Eskilstuna har gripit en man som misstänks vara ”kräm-mannen” som har ofredat flera kvinnor. Han är nu anhållen skäligen misstänkt för ofredande.

Mannen ska ha sprutat hudkräm på kvinnor och tafsat på dem.

– Jag undviker att gå ut själv, säger Stina, ett av ”kräm-mannens” offer till Efterlyst.

Under gårdagen hämtade polisen in en man i 30-årsåldern för förhör. Han misstänks vara ”kräm-mannen” i Eskilstuna.

Mannen har utomhus närmat sig kvinnor i olika åldrar, sprutat hudkräm på kvinnornas kläder och tafsat på dem.

Sedan polisen förhört mannen beslutade jouråklagare att anhålla honom som skäligen misstänkt för ofredande.

Ett dussintal kvinnor i centrala Eskilstuna har anmält ”kräm-mannen”. Bland de drabbade finns även en 13-årig flicka. Enligt polisen går attacken till på i stort sett samma sätt: det dyker upp en man, oftast bakifrån, och går mycket nära. Strax efteråt upptäcker kvinnorna att de blivit nerkletade med någon form av hudkräm.

Stina är ett av offren som den 2 mars råkade ut för “kräm-mannen”. Utanför en mataffär smetade han hudkräm på hennes rumpa innan han sprang därifrån.

Trots att hon var tillsammans med sin pojkvän fullföljde han sitt övergrepp. De följde efter honom, men han försvann från platsen.

– Just nu undviker jag att gå ut själv mer än vad jag gjorde förut. Sånt här ska inte finnas, det ska inte hända. Alla ska känna sig trygga att gå och handla utan att vara rädd. Det händer ju sånt här mot kvinnor hela tiden, man hoppas bara att det ska sluta någon gång, säger Stina till Efterlyst.

Efterlyst sänds i kväll i TV3 klockan 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Brott

AB Voice