Emma Carlsson Löfdahl (L) tar time out

avEbba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Emma Carlsson Löfdahl (L) tar time out från sitt riksdagsuppdrag.

Det uppger hon i ett brev till medlemmar som P4 Jönköping tagit del av.

”Jag tänker inte dömas av något mediadrev”, skriver hon i brevet.

Det är i ett brev till medlemmar i Liberalerna i Jönkööping, som P4 Jönköping tagit del av, som Emma Carlsson Löfdahl skriver att hon tar en paus som riksdagsledamot.

Detta tills åklagaren är färdig med sin utredning som tillsattes efter Aftonbladets avslöjanden om att Carlsson Löfdahl fått ersättning för en lägenhet hon hyrt av sin man.

”Jag tänker inte dömas av något mediadrev utan tänker avvakta vad åklagaren kommer fram till, efter det så kommer jag att fatta ett nytt beslut om hur jag gör framöver. Jag kommer också att ta time-out från mitt riksdagsuppdrag tills detta är klarlagt” skriver Emma Carlsson Löfdahl i brevet.

Men enligt uppgift till TT så räcker det inte inte för partiledningen med en time out utan kräver att Carlsson Löfdahl måste lämna sitt uppdrag.

Vägrar att avgå

Tidigare under fredagen meddelade Carlsson Löfdahl i ett Facebook-inlägg att hon inte kommer att avgå som riksdagsledamot trots påtryckningar från partiet.

Carlsson Löfdahl har dock meddelat att hon avgår som förbundsordförande vid det kommande årsmötet och att vice ordförande Jimmy Ekström fram tills dess tar över ordförandeskapet.

Foto: Lotte Fernvall
Aftonbladets Richard Aschberg intervjuar L-ledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L).
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM