Piffa till hallen

Av: Petra Weiss

Publicerad:
Uppdaterad:

Inredarens 7 bästa tips

Foto: ANDREA BJÖRSELL

Ge din hall ett skönt lyft med hjälp av starka färger och roliga accessoarer!

Välj smart förvaring och praktiska avlastningsytor för en multifunktionell hall som känns inbjudande.

Inredaren Amelia Stjernberg Widell visar sina bästa tips.

Ett virrvarr av skor, ytterkläder och leksaker – en beige välkommen-matta som ligger på sned.

Känns det igen? Hallen är ett av våra mest bortglömda rum, där kaos ofta härskar tillsammans med opersonlighet och tristess.

Men hallå! En halls viktigaste uppgift är inte alls att förvara alla leriga skor och blöta kläder. Inte alls. En hall ska kännas inbjudande, varm och inge en känsla av hemma. Gärna i en stil som passar övriga huset och inte som en fristående främling som bara finns där av praktiska skäl.

Välkomnande oas

Vi lät inredaren Amelia Stjernberg Widell förvandla en vitmålad tråkig hall på söder i Stockholm till en välkomnande oas där gästerna gärna dröjer sig kvar en stund för att njuta av färger och roliga detaljer.

– Det behöver inte alls bli dyrt att förvandla en hall eller för den delen ett rum, till en helt annan stil. Det gäller att tänka ut vad man vill ha ut av sin hall, vilken stil man gillar och vilka färger den ska ha, tipsar Amelia Stjernberg Widell.

Trendigt och funktionellt

Den sterila hallen fick ett litet ansiktslyft med hjälp av orientaliska detaljer och annorlunda designprylar som förutom att ge hallen en trendig look också är smart funktionella.

– Man måste framförallt våga! uppmanar Amelia som till vardags driver butik och egen sajt.

– Var inte rädd för starka färger eller att blanda udda mönster. Hallen behöver inte vara husets tråkigaste rum – snarare tvärtom.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN