Kupp av Bush kan rädda Saab

Presidenten överväger att köra över kongressens beslut

Senaten sade natten till fredagen, svensk tid, nej till räddningsaktionen på 14 miljarder dollar som behövs för att rädda bland annat Chrysler och GM.

Nu överväger president Bush att köra över senaten.

Eftersom senaten inte kan enas om att hjälpa bilindustrin på fötter överväger president George W. Bush nu att dra igång en räddningsaktion med hjälp av Wall Street-fonden.

Fonden är en av de få möjligheter som finns kvar för biljättarna GM och Chrysler, som båda påstår att de kan vara utan pengar inom några få veckor.

Bush har tidigare vägrat att använda fonden för att hjälpa bilindustrin och hänvisat till att hjälpen måste komma från kongressen.

"Överväger möjligheter"

Men nu säger administrationen inom Vita huset att man måste överväga beslutet igen sedan senaten inte kan komma överens.

– Kongressen talade i natt. De har inte rösterna att göra någonting. De kom inte över mållinjen så vi måste överväga vilka andra möjligheter vi har, säger Dana Perino, pressekreterare i Vita huset, enligt nyhetsbyrån AP.

Hon vägrade dock svara på frågan om när beslutet ska fattas.

Obama besviken

Presidentvalde Barack Obama säger att han är besviken över att senaten inte klarade av att fatta beslutet.

– Mitt hopp står till att administrationen och kongressen hittar en väg för att ge industrin tillfälligt stöd medan de kräver den långsiktiga lösning som krävs, säger han i ett uttalande.

Publisert: