Nyheter

Clinton gratulerar Obama till en god kamp

Av: 

Jenny Stiernstedt

NYHETER

Hyllades av jublande anhängare i New York

Hon kommer att fortsätta kämpa för en allmän sjukförsäkring.

Det lovade Hillary Clinton i nattens valtal.

Hur det blir med posten som vicepresident lät hon däremot vara osagt.

Inför jublande åskådare gjorde Hillary Clinton halv fyra svensk tid entré tillsammans med man och dotter för att kommentera valresultatet.

– Jag vill börja med att gratulera Obama med supporters. Han har inspirerat så många amerikaner. Vårt parti är starkare och mer levande tack vare honom, vi är tacksamma. Det har varit en ära att tävla mot honom, liksom det är en ära att få kalla honom min vän.

– För 16 månader sedan påbörjade vi en resa. För att skriva historia och för att förändra Amerika. Jag är enormt tacksam för alla som frågat sig: Vem blir den starkaste kandidaten och den starkaste presidenten? sade hon inför en ständigt jublande publik.

Ville kämpa hela vägen

Hon förklarade också att hon var tacksam över att alla fortsatt att rösta på henne ända till slutet.

– Trots att alla sa att det var över fortsatta ni att lägga era röster på mig. Ni har röstat för att ni ville ta tillbaka Vita Huset. Ni ville han en ledare som värdesätter varje röst. Jag kände ofta att varje röst var en röst för era barn.

– Jag är så stolt över att vi kämpade hela vägen tillsammans. Vi har lockat många tillbaka till partiet och nu ska vi ta tillbaka Vita Huset i november.

Fortsätter kämpa för sjukförsäkring

I sju år har amerikanerna känt sig osynliga med en president som inte uppmärksammat dem, menade Clinton.

– Jag tänker fortsätta kampen tills varje amerikan har en sjukförsäkring, lät hon meddela.

Men, vart ska partiet ta vägen nu?, frågade sig Clinton – liksom alla omkring henne.

Inget besked om framtiden

– Det är ett beslut som jag inte tar lätt på. Det är ett beslut jag inte kommer att offentliggöra i dag. Men till de 18 miljoner som röstade på mig – jag vill veta vad ni tycker, sade hon med uppmaningen att besöka hennes hemsida för att där delge sina sypunkter.

Kommande dagar kommer Hillary Clinton att fatta beslut om hur hon ska gå mig vidare, lovade hon. Posten som vicepresident nämnde hon inte med ett ord.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: