Svensk flicka död på Koh Lanta

avSusanna Vidlund, David Nannini Nilsson

Brändes av en manet

Foto: Foto: LÄSARBILD
Flickan kunde inte räddas Den svenska flickan brändes svårt av maneter och drogs upp här på stranden Klong Dao Beach på Koh Lanta. Hennes liv gick inte att rädda.

En svensk flicka har omkommit på Koh Lanta i Thailand.

Barnet blev bränt av en manet.

– Hon fick en anafylaktiskt chock, säger sjuksköterskan Wan Vilai till aftonbladet.se.

Flickan, som är i 10-årsåldern, ska ha bränts av en manet när hon simmade i vattnet vid tiotiden på morgonen.

– De försökte göra hjärt- lungräddning på henne, sen togs hon hit till sjukhuset i Koh Lanta. Läkarna jobbade i en och en halv timme men fick inte liv i henne, säger sjuksköterskan Wan Vilai som arbetar på sjukhuset i Koh Lanta.

”Massor av turister”

Flickan fick en anafylaktiskt chock, en snabb överkänslighetsreaktion, efter att ha blivit bränd av maneten, uppger Wan Vilai.

– Det är inte någon av våra gäster. Men via vår beredskapsorganisation har personal på plats berättat om olyckan, säger Kajsa Moström som är informatör på Apollo till aftonbladet.se.

– Det hände i dag vid lunchtid vid Klong Dao Beach på Koh Lanta. Det var massor av turister där, uppger en källa för aftonbladet.se.

”De får stöd”

UD bekräftar att flickan omkommit.

– Vårt generalkonsulat i Phuket står i direktkontakt med flickans föräldrar, säger Petra Hansson vid UD:s pressjour.

– Det är en mycket tragisk händelse. De får stöd och hjälp från vår personal och från researrangören, säger hon.

Populärt resmål

Koh Lanta är ett populärt resmål och de stora researrangörerna vittnar om att många svenskar reser dit, såväl via charter som på egen hand.

– Koh Lanta är en riktigt "svensk-ö". Många svenska barnfamiljer väljer att resa dit och många svenskar har även hus på Koh Lanta och är bosatta där under delar av året, säger Lisa Thorngren som är informatör på Vingresor.