Författaren tvingas tigga pengar

Bråket med dottern har raserat Anna Wahlgrens ekonomi.

Nu vädjar hon till sina bloggläsare om pengar.

”Nu är det jag som tigger”, skriver hon i bloggen.

Boken ”Felicia försvann” publicerades för ungefär ett och ett halvt år sedan. Den förändrade livet för författaren och barnexperten Anna Wahlgren.

Dottern Felicia Feldt beskrev i boken en barndom kantad av sprit och sex. Anklagelser som Anna Wahlgren slog ifrån sig.

Bråket med dottern fick även konsekvenser för hennes ekonomi. Anna Wahlgrens mest kända verk, ”Barnaboken”, slutade enligt hennes egen utsago att sälja. Hon fick inte längre några erbjudanden om att hålla i workshops – som var en betydande del av hennes försörjning före bråket.

Nu tvingas författaren be sina bloggläsare om pengar, skriver Expressen i dagens tidning.

”Så jag ber er, snälla, igen. Hjälp mig akut. Låt mig kunna betala räkningar som ännu inte gått till kronofogden, men är på väg.”

En förödmjukelse

Anna Wahlgren skriver också om hur hon tidigare, när hon själv hade mycket pengar, hjälpte alla som behövde.

”Och jag mitt fån fattade inte – förrän efter en miljon gått åt – att det finns folk som har som sport att tigga pengar, precis som det finns folk som spelar på Lotto hela tiden.”

Några rader ner fortsätter hon:

”Men tro mig, jag har det inte, och har aldrig haft, som sport. Jag har det som förödmjukelse. För första gången i mitt liv ber jag nu vänner och förtrogna om hjälp, så att jag kan klara det dagliga, nu när jag inte kan ta fler lån.”

Författaren äger en stor gård i en liten by i Jämtland. I bloggen skriver hon att den nu ska försöka hyras ut. Gåvor från bloggläsarna ska rädda henne från att tvingas sälja den.

”Låt mig behålla åtminstone den värdigheten att jag slipper lämna Gastsjön till försäljning på exekutiv auktion. Låt mig få ett bistånd så att jag orkar fortsätta – att faktiskt försöka hjälpa andra med det jag kan och vet och vill.”

Tackar för bidragen

I ett blogginlägg från i natt tackar Anna Wahlgren de som har bidragit med en slant. Någon hade skickat en tusenlapp och ett par andra hade bidragit med några hundra kronor var.

”I nöden prövas vännen. Tre av er kära har satt in en peng åt mig och förstärkt den bedrövliga kassan. Hur ska jag kunna tacka er? TACK!”

Aftonbladet har varit i kontakt med Anna Wahlgren som avböjer att uttala sig.

Publisert: