Sögs ner i slukhål: ”Inget vanligt slukhål”

1 av 19 | Foto: AP
Jeff Bush försvann i ett slukhål som plötsligt skapades i hans sovrum.

avErik Melin, Olof Svensson

NYHETER

Jeff Bush, 37, försvann när ett slukhål öppnade sig under hans sovrum i Florida

Brandkåren har letat efter honom med specialutrustning men han tros inte ha överlevt.

I natt varnade myndigheterna för att hålet kommer att växa.

– Det här är inget vanligt slukhål - det är en avgrund, säger Mike Merrill, landshövding i Hillsborough.

Dramat inträffade under natten mot fredag när Jeff Bush låg i sin säng. Hans bror hörde en stor smäll och sedan ett skrik. Han sprang till sin bror men upptäckte att hela sovrummet var borta.

– Allt jag såg var sladden från tv:n som slingrade ner i hålet, säger brodern Jeremy Bush till AP.

Han ringde polisen och försökte hjälpa sin bror, när polis kom till platsen fick de släpa ut honom från huset, som höll på att kollapsa.

– Jag kunde inte hitta honom. Jag trodde jag hörde honom, men jag vet i mitt hjärta att han är död, säger Jeremy Bush till AFP.

Slukhålet kommer att växa

Hålet uppskattas till sex meter djupt och sex meter brett.

Räddningsarbetare har sökt efter Jeff Bush hela dagen -  i natt konstaterade man att han med största sannolikhet begravts i slukhålet.

Vid en presskonferens  beskrev den lokala polisen huset som "mycket instabilt". Polisen tvingades tidigare utrymma området eftersom man fruktade en ny kollaps. Jorden omkring beskrevs som mycket lös och slukhålet väntas fortsätta växa.

Helt intakt på utsidan

Huset där bröderna bodde byggdes 1974. Trots det massiva hålet syntes inte ett spår av förödelsen på utsidan, skriver AP.

Slukhål är vanliga i Florida, där marken eroderas av vatten och kemikalier för att sedan rämna.

Brandkåren har använt utrustning speciellt framtagen för den här typen av händelser, så pass känslig att den kan upptäcka ljudet av en mus som springer över ett golv.

Sedan myndigheterna började föra statistik över slukhål i Florida 1954 har över 500 rapporterats. Det största hittills växte till ofattbara 122 meter i bredd och drabbade Orlando 1981. Fem sportbilar, ett bostadshus och kanten på en gigantisk swimmingpool drogs med ner i hålet, skriver AP.