Tedi attackerades av lös hund – för andra gången

Under en januarikväll blev Päivis hund Tedi attackerad av en annan hund. Det är andra gången hennes hund utsätts för en attack av en löst springande hund – nu ryter hon ifrån.

– Den som har hunden är också ansvarig för hur den beter sig. Det här är ju förfärligt för alla, säger Päivi.

Der var den 9 januari i år som den 9-åriga hunden Tedi attackerades av en löst springande hund när dagmatten skulle ut med honom på gården. Men de hann inte långt innan en annan hund kom springandes – och attackerade honom, vilket Lokaltidningen uppmärksammat.

Tedi blev svårt biten i ryggen och i tumultet föll även den 82-åriga dagmatten ned till marken och fick föras till akuten, där det konstaterades att den äldre kvinnan fått hjärnskakning.

– Jag kan inte tro att det är sant, det var hemskt, säger Päivi, Tedis ägare till Aftonbladet.

Ägarna till hunden sprang fram när de såg vad som hänt och hjälpte till med att larma 112. Men Päivi menar att det aldrig borde ha hänt från första början eftersom en så stor hund borde vara kopplad.

– Hur tänker man då? frågar hon sig.

Andra gången Tedi attackeras

Skadorna på Tedi märktes inte till en början på grund av hans päls. Men när han rakades på djursjukhuset fick de se hur omfattande hans skador var.

– Huden var avsliten på många ställen, och 25 procent av hela hans hud hade blivit skadad, berättar Päivi.

Han syddes ihop och vårdades på djursjukhuset Animalen. När Aftonbladet pratar med Päivi ska Tedi äntligen få komma hem, efter nio dagars vård.

Det här är inte första gången Tedi attackeras av en hund som springer utan koppel. År 2013 var han med om en liknande attack. Päivi funderar nu på att sy en jacka med plåtnät till Tedi för att förhindra skador om han utsätts för liknande attacker framöver.

Nu upplever Päivi att hon måste ryta ifrån eftersom hon tror att fler måste ha råkat ut för hundar som springer löst.

– Då har man inte tagit sitt ansvar för hunden. Den som har hunden är också ansvarig för hur den beter sig. Det här är ju förfärligt för alla, säger Päivi.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN