Åkesson: Kristersson kan inte bli statsminister utan mitt stöd

avJenny Rydberg

Under söndagskvällen intervjuades Jimmie Åkesson (SD) i SVT:s Agenda.

I programmet riktar han en känga åt Moderatledaren Ulf Kristersson:

– Om Ulf Kristersson någonsin vill bli statsminister i Sverige så kan han inte bli det utan mitt stöd. Det tror jag att han förstår, annars har han inte fattat något, säger SD-ledaren.

I SVT:s Agenda säger Jimmie Åkesson (SD) att Kristersson inte kommer att kunna bli statsminister i Sverige i framtiden, utan stöd från SD.

I Agenda får SD-ledaren frågan om hur ett sådant samarbete i så fall skulle se ut, med tanke på den hårda tonen mellan de två partiledarna.

Foto: SVT
Jimmie Åkesson deltog i SVT:s Agenda under söndagskvällen.

– Nu har man haft ett allianssamarbete i nästan 15 år och det kommer ta tid både för Moderaterna och för Kristdemokraterna att landa i att det inte finns längre. Det kommer förmodligen att ta ett tag under den här mandatperioden, säger Åkesson och fortsätter:

– Jag är beredd att ge dem den tiden men under den här mandatperioden menar jag att vi måste kunna forma en gemensam stark offensiv opposition mot det här vänsterliberala regeringsblocket. Jag är övertygad om att även Moderaterna och Kristdemokraterna både förstår och kanske så småningom är beredd att göra det, säger Jimmie Åkesson.

ARTIKELN HANDLAR OM