Västerås

Lotta och hunden Sigge attackerades – av två hundar

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

Lotta var ute med hunden Sigge när hon såg en ung tjej med tre hundar. Ett ögonblick senare var två av hundarna framme vid Lotta och Sigge och ett bråk bröt ut.

– Vi kastades omkull och de högg tag i Sigge. Jag tänkte direkt – han kommer att dö, berättar Lotta.

Lotta var ute med fyraåriga hunden Sigge hemma i Västerås. Promenaden började närma sig sitt slut när Lotta och Sigge stannade till vid en skola i närheten av där de bor.

Plötsligt hörde Lotta hur några hundar började skälla och tittade upp mot kullen bakom skolan. Där såg hon en ung tjej stå med två stora hundar och en valp.

– Några sekunder senare såg jag hur hundarna kom springandes mot oss. Vi vältes omkull och Sigge började skrika när en av hundarna bet tag i hans ben, säger Lotta.

I ett försök att skydda Sigge började Lotta sparka mot hundarna. Men det hjälpte inte.

– Det enda jag tänkte var: Han kommer att dö.

”Hela vår familj mår dåligt”

Till sist lyckades ägaren binda fast hundarna i det staket som Lotta och Sigge legat tryckta emot. Lotta tog tag i Sigges sele och släpade honom från skolområdet.

Väl inne i hemområdet fick Lotta hjälp av en granne och dennes dotter att ta Sigge till djursjukhuset.

– När de började raka Sigge såg de fler och fler skador. Han var så pass chockad att de inte vågade söva honom, utan fick vänta tills dagen efter.

Sigge hade fullt med sticksår och har fått sys med flera stygn. Även Lotta är täckt av blåmärken och skrapsår och har varit tvungen att ta en stelkrampsspruta efter attacken.

– Jag var helt chockad. Min dotter grät och hela vår familj mår dåligt av det som inträffat.

”Hundägare måste förstå sitt ansvar”

Mötet mellan hundarna och Lotta och Sigge slutade illa, även för den andra hundägaren. Hon berättar att hon blev biten i handen av Sigge och fick uppsöka sjukvård och att även hennes hundar fick bitskador.

Hundägaren menar också att situationen kunde ha undvikts om Sigge hade varit kopplad.

Lotta har polisanmält händelsen, men hon blir ständigt påmind om det som inträffat.

– Jag känner mig fruktansvärt otrygg. Jag vågar inte gå ut och är orolig för hur Sigge kommer påverkas. Även fast han läker fysiskt så vet vi inte vilka spår attacken lämnar psykiskt hos honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Tedi attackerades av lös hund – för andra gången

ÄMNEN I ARTIKELN

Västerås

Hundar

Djur & natur