PR-expert twittrade – fullständigt PR-fiasko

NYHETER

Sociala medier är svårt.

Inte ens PR-experter verkar kunna hantera det, åtminstone inte Justine Sacco, kommunikationschef vid internetjätten IAC.

”Ska till Afrika. Hoppas jag inte får Aids. Skojade bara. Jag är vit”, twittrade hon – och möttes av en fullständig kritikstorm.

Att skämta är svårt. Och att skämta på internet är ännu svårare.

Det är oklart om Justine Saccos Twitterinlägg innan hon steg ombord på planet mot Kapstaden i fredags var ett skämt eller inte. Hur som helst gick hennes twittrande inte hem hos massorna.

”Going to Africa. Hope I don't get AIDS. Just kidding. I'm white!”, skrev hon.

”Kränkande och skandalös”

När kommunikationschefen för IAC, som driver sajter som The Daily Beast, Vimeo, Collegehumor and Match.com, steg av planet tolv timmar senare hade både internet och företagets ledning vänt sig emot henne.

Redan innan Sacco hade landat kände sig IAV tvingade att skicka ut ett pressmeddelande då det olyckliga twittrande blivit något av en viral sensation.

”Det är en skandalös och kränkande kommentar som inte alls återspeglas IAC:s åsikter och värderingar. Tyvärr befinner sig den anställde i fråga på en internationell flight och är onåbar, men det här är en mycket allvarlig sak och vi kommer att vidta lämpliga åtgärder”, skriver IAC enligt CNN.

På lördagskvällen meddelade IAC att Sacco inte längre är en del av företaget.

Konto borta

Efter att Sacco landat i Sydafrika blev hennes Twitterkonto bortplockat, och det är ingen vågad gissning att hon fått sina fiskar varma av arbetsgivaren.

Spekulationer förekommer om att Justine Saccos konto varit hackat, men hennes tidigare inlägg visar på att det inte var första gången hon tangerat på gränsen förut.

Bland annat har hon skrivit:

”Jag hade en sexdröm om en autistik pojke i går natt.”