Nyheter

Unga politiker vill tillåta sexköp

Av: 

Mira Micic

NYHETER

Centerns Ungdomsförbund (CUF) vill tillåta sexhandel i Sverige.

I dag röstade Centerns Ungdomsförbundets stämma för det förslaget med röstsiffrorna 56 mot 39 och gick därmed mot sin styrelse, uppger SVT.

Ökad trafficking

Hanna Wagenius som lagt fram motionen säger att det är viktigt att ta ställning mot sexköpslagen eftersom det ändå inte hjälper kvinnorna. Som ett av argumenten använder hon Socialstyrelsens rapport "Kännedom om prostitutionen" från 2007 som fastslår att prostitutionen inte minskat av den här lagen, men att trafficking verkar ha ökat efter att lagen införts.

– Jag ser hellre att det finns en prostitution som finns uppe på ytan och se människor som vi kan hjälpa än att se den nertryck i undre världen, säger hon till SVT.

Rätt till sin egen kropp

Hon säger att det finns en moralisk aspekt i förslaget – det vill säga att handlar om individens fria val och individens rätt till sin egen kropp, att man ska bestämma själv varför man vill ha sex med någon annan.

– Vissa är kära, vissa är kåta, vissa vill bara ha pengar. Det är väldigt individuellt och jag tycker inte det är något en annan människa ska lägga sig i överhuvudtaget, säger Hanna Wagenius, som är ordförande för Jämtland–Härjedalens CUF–avdelning , till SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

CUF vill tillåta sexköp
Publisert: