Ny sexköpare gripen

48-åring misstänks för våldtäkt

Skolflickorna lockades med pengar och presenter. Sedan utsattes de för grova övergrepp av män med maktpositioner i samhället.

Ytterligare en person har nu gripits i den omfattande kopplerihärvan.

Mannen, en 48-åring, misstänks för våldtäkt och sexköp av barn.

Mannen var efterlyst för sina kopplingar till sexskandalen där flera högt uppsatta personer är misstänkta för koppleri och våldtäkt.

Han greps och anhölls på torsdagskvällen.

Polisen har haft tillgång till en bild på mannen tagen i samband med ett av sexmötena. Men först efter tips från allmänheten kunde utredarna säkra hans identitet.

– Han greps odramatiskt i Stockholm, säger polisinspektör Kjell Lindgren.

48-åringen är misstänkt för både våldtäkt och köp av sexuell handling av barn. Polisen ville på fredagskvällen inte berätta om hans inställning till misstankarna.

Förundersökningen mot honom kommer att ledas av en jouråklagare och polisen räknar med att häktningsförhandlingar kommer att hållas under helgen.

Sex män är sedan tidigare misstänkta medlemmar i sexligan. Huvudmannen, en 40-årig toppchef tros ha planerat övergreppen och varit den som försett de övriga männen med unga flickor.

I det hemliga sexsällskapet finns också en känd nöjesprofil, en lärare och en direktör.

Polisen tror att utredningen kan komma att växa ytterligare.

– Dert började med en anmälan mot en person, därefter har fler och fler knutits till härvan. Jag tror att den kommer att växa ytterligare, säger Kjell Lindgren.

Mer information inom kort.

Publisert: