Nyheter

Toni Alldén, 51, åtalad för mordet på Carolin Stenvall

Av: 

David Nannini Nilsson

Linda Hjertén

NYHETER

Han sköt henne två gånger

GÄLLIVARE/STOCKHOLM Toni Alldén, 51, åtalades i dag för mordet på Carolin Stenvall, 29.

Toni Alldén har tidigare sagt att han skjutit ett skott i Carolins rygg. Men i åtalet slår man fast att Carolin skjutits även i huvudet.

– Han säger ett skott men lämnar det öppet för att han kan ha skjutit fler skott, säger åklagaren under presskonferensen.

Toni Alldén har hela tiden nekat till mord.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning sköt Toni Alldén Carolin Stenvall med ett jaktgevär, mer än en gång:

– Alldén har den 12 september vid rastplatsen Stenbron eller okänd plats inom Gällivare kommun genom våldsanvändning bemäktigat sig och i sin bil fört bort Carolin Stenvall med uppsåt att skada henne till liv eller hälsa och därigenom berövat henne friheten.

– Alldén har senare samma dag på en skogsbilväg i anslutning till E10 cirka 58 kilometer söder om Gällivare uppsåtligen berövat Carolin Stenvall livet genom att med ett jaktgevär skjuta henne, dels i ryggen, dels i huvudet, samt genom att ha tillfogat henne upprepat mycket kraftigt våld mot huvudet och den första halskotan, står det i stämningsansökningen.

”Kände inte varandra”

Under en presskonferens svarade åklagaren på frågor om utredningen:

Har det framkommit något under utredningen om att de känner varandra sedan tidigare, att de träffats innan händelsen vid rastplatsen?

– Nej, ingenting alls, säger åklagaren.

– Vi har pratat med bekanta och vänner och det finns ingenting som tyder på att de känner varandra sedan innan.

Försvann 12 september

Den 12 september förra året försvann Carolin Stenvalll efter att ha träffat sin mamma på hennes arbetsplats i Piteå.

Ett massivt uppbåd av poliser, hemvärnsmän och frivilliga deltog i sökandet efter henne under dagarna efter försvinnandet.

Den 16 oktober greps Toni Alldén i sitt hem misstänkt för mord på Carolin Stenvall. Fyra dagar senare erkände han vållande till annans död i ett förhör med polisen. Två dagar senare hittades Carolin Stenvalls kropp efter att Toni Alldén pekat ut platsen där han lämnat den.

I dag åtalades Toni Alldén för mord på Carolin Stenvall. Han har under utredningen nekat till mord.

En rättspsykiatrisk undersökning har tidigare visat att han inte var allvarligt psykiskt störd vid tiden för brottet.

Detta har hänt

Den 12 september lämnar Carolin Stenvall sitt hem i Piteå strax efter lunch för att köra mot Jukkasjärvi där hon ska på anställningsintervju dagen efter.

Men Carolin dyker aldrig upp. Dagen efter hittas hennes bil, en blå Ford Focus, parkerad vid rastplatsen Stenbron, 10 kilometer öster om Gällivare. I bilen finns plånbok, telefon och jacka.

I mer än en månad letar ett stort polisuppbåd samt rikskrim efter Carolin. Efterlysningen av henne går ut i media. Hundpatruller och helikoptrar med värmekameror deltar i sökandet.

Den 16 oktober grips den 51-årige trebarnspappan i sitt hem. Blodspår i hans bil knyter honom till Carolin.

Mannen försöker ta sitt liv i häktet. Den 20 oktober erkänner han att han dödat Carolin, men att allt var en olyckshändelse.

Den 22 oktober hittas Carolin Stenvalls kropp åtta kilometer söder om Lansjärv i Överkalix kommun. 51-åringen vill inte följa med polisen och visa var han gömt kroppen. Han ”vill inte se vad han gjort”.

Denna nyhet skickades som

sms-flash den 23/2 kl. 10.55

Beställ nyhetsflash du också

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter