Kvinna, 85, dog efter fall från hög bro

NYHETER

Gick vidare med rullatorn när bron öppnade sig

En kvinna omkom i eftermiddag efter att ha fallit ner från en bro i Porsgrunn några mil sydväst om Oslo.

Kvinnan föll ner och landade först på en avsats i bron och sedan ner i vattnet.

– Jag såg att kvinnan föll ner på asfalten. Hon var en bra bit uppe på bron då det inträffade, säger ett ögonvittne till VG Nett.

Gick med rullator

Bron öppnade sig för en båt 14.50. Då var den 85 år gamla kvinnan på väg över bron med en rullator. Klaffarna öppnade sig – och hon föll ner i brokonstruktionen.

Fyra minuter senare hittades kvinnan – död.

Porsgrunnsbron öppnas manuellt och den norska Vägtrafikcentralen övervakar broöppningen med videokameror. Fri seglingshöjd under bron när den är stängd är åtta meter.

– Bron är utrustad med ljud, varningsljus och bommar. Vi måste därför undersöka hur detta har kunnat hända, säger räddningsledare Jens Arne Bærland.

Bron inte helt öppen

– Jag är på väg bort till olycksplatsen nu och har än så länge bara pratat som hastigast med dem som arbetade när olyckan hände, säger Jan Vidar Myrland, sektionsledare för Vägtrafikcentralen i Porsgrunn.

Kan de se om det finns människor på broklaffarna när bron öppnas?

– I utgångsläget kan man se människor ja. Och därför blev klaffarna stoppade innan de var helt öppnade, säger Myrland till VG Nett.

Det finns en rad vittnen till kvinnans tragiska fall, både från bilar och från båtar i närheten av bron. Enligt polisen finns även uppgifter på att olyckan har filmats.

– Vi vet att någon som var i området har filmat det som inträffade. Det kan ge oss värdefull information, säger Bærland.