Skärgårds-Ebbas bästa sommartips

Efter rollen som Wilma i Skärgårdsdoktorn blev Ebba Hultkvist hela Sveriges sommarflicka. Själv tillbringar hon helst somrarna på familjens gård i Östergötland.

Sol och vatten, skärgård, båtar och midsommar är viktiga ingredienser i svensk sommar. Det var också huvudingredienserna i den populära tv-serien Skärgårdsdoktorn som sändes i Svt mellan åren 1997 och 2000. Skärgårdsdoktorns dotter Wilma blev hela svenska folkets sommarflicka — frisk och brunbränd med solblekt hår och röda kinder.

"Jättehäftigt att spela in Skärgårdsdoktorn"

I och med rollen som Wilma tog skådespelerskan Ebba Hultkvist, 25, klivet in i de svenska vardagsrummen.

— Det var ju självklart jättehäftigt att spela in Skärgårdsdoktorn. Ibland hade vi riktigt lyxiga dagar, när man satt på en klippa på någon ö i ytterskärgården så kunde jag tänka att ”det här är ett riktigt skönt jobb”. Skärgården är ju en otroligt vacker och självklart en härlig miljö att jobba i, speciellt om man jämför med att sitta inlåst på ett kontor eller så, säger Ebba Hultkvist.

För alla som inte har besökt Stockholms vackra skärgård så är den ett hett tips för sommarsemestern. Med sina skriande måsar, tjärade bryggor och små klippor allra längst ut i havsbandet, är det ett måste för den som bara upplevt skärgården genom tv-rutan. För Ebba Hultkvist blir det dock ingen skärgårdssemester i sommar.

Familjens gård en sommarfavorit

— Det finns så mycket fina ställen att semestra på i Sverige, men mitt absoluta favoritställe är min familjs gård i Östergötland. Det ligger så vackert, vid en liten sjö. Där har jag tillbringat somrarna sedan jag var liten. Det var min morfar som köpte gården och familjen samlas familjen varje år.

Efter en hektisk vår med slutspurten på civilekonomutbildningen på Handelshögskolan i Stockholm, boksläpp och ungdomsprojekt tillsammans med Linda Skugge så hoppas Ebba Hultkvist att hon ska kunna vara ledig i sommar och koppla av.

— Då ska jag bara njuta av sommaren på landet.

Lina Thorén, Minimedia

Publisert: