”Jag är omöjlig att leva med”

NYHETER

Märtha Louises man talar ut om sin depression – och Norge rustar för skilsmässa

Foto: AFTONBLADET BILD
dricker gin mitt på dagen Prinsessan Märta Louise och författaren Ari Behn gifte sig för sju år sedan. Nu talar Ari Behn ut i den norska tidningen Massiv. Han avslöjar bland annat att han dricker gin och juice vid halv två på dagen, är rastlös och att han får ett sammanbrott varje dag.

Sverige rustar för bröllop – Norge fruktar skilsmässa.

Prinsessan Märtha Louises man Ari Behn, 37, avslöjar att han är kroniskt deprimerad.

– Förr eller senare blir jag utsparkad hemifrån, säger han.

Foto: AP

En frispråkig Ari Behn talar ut i den norska gratistidningen Massiv. Som vanlig man, ingift i kungafamiljen, har han mycket gemensamt med Daniel Westling. Men det finns en skillnad – Ari Behn är känd för att skapa skandalrubriker.

”Trotsig och upprorisk”

Som ung använde han droger, han har attackerat kritiker till kungahuset och kallats ”svärsonen från helvetet”.

– Jag är patologiskt trotsig, upprorisk till det infantila. Det skapar problem och gör att jag ofta hamnar i komprometterande situationer och idiotiska gräl. Jag är så gott som omöjlig att leva med, säger Ari Behn.

Han gifte sig med Märtha Louise, 38, i Trondheim för sju år sedan. Kronprinsessan Victoria var en av gästerna och står paret mycket nära.

Nu avslöjar Ari Behn att han lider av kronisk depression. Men den stora glädjen är döttrarna Maud Angelica, 6, Leah Isadora, 4 och Emma Tallulah som firade sin ettårsdag i går.

– Det enda jag fruktar är att jag inte ska klara av att fullfölja projektet som jag har påbörjat tillsammans med min hustru. Nämligen att uppfostra tre vidunderliga döttrar till att bli självständiga, kloka individer med kritisk empati och en verklighetsuppfattning som tar dem långt förbi Akersgata (där flera nyhetstidningar ligger, reds anm).

”Ari är mycket ärlig”

Ari Behn berättar att han dricker gin och juice vid halv två på dagen, är rastlös, ensam och olycklig. Minst en gång om dagen får han ett sammanbrott.

Nu fruktar norrmännen en kunglig skilsmässa.

Vännen och journalisten som genomförde intervjun, Magnus S Rønningen, försvarar Ari Behn:

– Jag tror inte att de ska skiljas. Ari är en mycket ärlig och speciell person som befinner sig i en extrem situation. Man kan tolka hans citat på flera sätt. Se det som en kärleksförklaring till kungahuset som står ut med honom.

”Jag är patologiskt trotsig, upprorisk till det infantila. Det skapar problem och gör att jag ofta hamnar i kompro- metterande situationer och idiotiska gräl. Jag är så gott som omöjlig att leva med.”

Ari Behn till
tidningen Massiv.