Båtsommar för miljardären

NYHETER

Köpte träbåt efter tv-succén

Entreprenören och affärsmannen Mats Gabrielsson har många järn i elden. Förutom otaliga affärer så medverkar han i SVT-produktionen Draknästet och är dessutom en inbiten travfantast som följer sporten noggrant och äger flera travhästar.

Vad händer i sommar?

– Jag ska köra mycket båt i sommar. När vi gjorde Draknästet fanns det möjlighet att investera i ett båtföretag. Jag investerade inte i företaget, och jag vill inte blanda nöje med affärer, men jag köpte träbåten. Jag har haft många båtar och har bland annat vunnit seglingstävlingen Gotland Runt, men det här är den bästa. Den är så jävla vacker!

Båten i fråga är den underhållsfria träbåt som entreprenören Richard Granberg tagit fram och presenterade för drakarna i ”Draknästet”. Den klassiskt vackra träbåten har en undersida i plast, vilket gör den lättare att underhålla än vanliga träbåtar. Pris: ca 1,5 miljoner.

Om man nu inte har båt. Vad är ditt bästa sommartips?

­– Då ska man åka ut till en travtränare och fråga om man får åka med på en hästtur. Det tror jag att många av våra travtränare ställer upp. Det skulle vara kul för travet och för folk.

Minimedia