Slottet söker Malins beundrare: Hjälp oss hitta ”David, 41”

Uppdaterad 2017-02-13 | Publicerad 2016-12-13

”Malin, 43” önskade sig en trevlig och snygg karl – och ”David, 41” svarade. Nu vill Wenngarns slott, där önskningarna gjordes, sammanföra de två.

– Malin har gett sig till känna. Men han saknas fortfarande, säger Anna Lakmaker på Wenngarn.

På Wenngarns slott, utanför Sigtuna i Stockholm, finns det ett ”önsketräd” där gäster kan hänga upp lappar med önskningar. Det kan vara allt från fred på jorden till en rosa ponny. För cirka en månad sedan dök det upp en lite annorlunda önskning:

Jag önskar mig en trevlig, snygg karl”, önskade någon med signaturen ”Malin 43 år”.

Efter söndagens julmarknad upptäckte Anna Lakmaker, platsutvecklare på Wenngarn, en ny önskan.

– Då var det en David, 41, som önskade sig en kvinna – ”gärna en Malin”.

”Han saknas fortfarande”

Anna och kollegorna kände med ens att de ville sammanföra dessa två och skapa romantik inför jul.

– Genom alla tider har slottet haft kärlekspar men vi har ju inget modernt kärlekspar på Wenngarn.

Därför la de ut en efterlysning på sin Facebooksida i hopp om att finna dem. Nu på söndag kommer det stå ett bord uppdukat på slottets restaurang där det är tänkt att första dejten ska äga rum.

Vi bjuder er på er första trerätters romantiska middag framför den mysiga brasan (..)”. Dela, dela, dela så att dom hittar varandra!” står det i inlägget.

Malin: ”Testat dejtingsajter”

Och efterlysningen har gett resultat, de har i alla fall hittat Malin. Malin själv berättar att hon kände för att sätta upp ”något roligt” i önsketrädet.

– Jag tänkte att det här är ett roligt sätt att hitta någon, då jag har testat en massa dejtingsajter. Men jag gjorde det såklart med en stor portion humor.

När hon fick veta om Davids lapp tyckte hon att det var kul.

– Underbart tänkte jag, här är det en kille med samma humor som jag har.

Och nu hoppas Malin att det blir en dejt på söndag.

– Jag tycker det är jätteroligt att träffa nya människor, och ser den här dejten som en rolig grej – sen vet man aldrig.

”Dela efterlysningen”

Det enda de vet om David är att han är 41 år och han troligen befunnit sig på Wenngarn ganska nyligen. Anna säger att hon och resten av personalen verkligen hoppas att David kommer höra av sig.

– Vi är ju jätteengagerade i detta. Vi har såklart förståelse för om de först vill träffas på tu man hand. Men om de vill så bjuder vi på middag på deras första dejt, säger hon och fortsätter:

– Vi är tacksamma om så många som möjligt delar efterlysningen så att vi kan hitta David. Någonstans måste vi hitta honom.

Följ ämnen i artikeln