Annika körde på fasan – tre dagar senare flög den ut från bilen

NYHETER

Tre dagar efter fasankrocken hördes fågelpip bakom grillen i Annika Janssons bil.

”Det är inte möjligt”, tänkte hon.

Hon bröt upp framstycket på bilen. Ut flög fasanen – oskadd.

Det var på väg hem från jobbet i Vänersborg i torsdags som Annika Jansson såg två fasaner korsa vägen.

Annika körde på den ena fågeln i 90 kilometer i timmen, något som TTELA tidigare skrivit om.

Det small till ordentligt i bilen. ”Den måste vara stendöd”, tänkte Annika. Hon fortsatte hem till Trollhättan och tänkte inte mer på händelsen.

– Jag gick ut med min hund på lördagen. Då gick hon fram och nosade på grillen. ”Just ja, jag körde ju på en fasan”. Det var en fjäder som jag plockade bort, och så var det en spricka i grillen, säger Annika.

Bilen stod parkerad hela lördagen. På söndagen åkte Annika till jobbet på en akupunkturklinik i Vänersborg. Efter ett par timmar kom Annikas hyresvärd förbi.

– Hon sa ”det står massa folk runt din bil och säger att de hör en fågel”. Det finns ingen möjlighet sa jag, jag körde på en fasan. Men det var i torsdags, säger Annika.

Annika var tvärsäker att det inte var från hennes bil som ljuden kom, men hon tog med sig nyckeln och gick ut.

Sögs in under bilen

– Jag hörde ju också något, så jag kikade in i grillen på framsidan, där jag hade hittat fjädern. Och där ser jag att det springer en fasan fram och tillbaka. Nej, men det här är inte sant, säger Annika.

Annika har fått förklarat för sig att det kan uppstå ett sug in upp i bilen vid en krock. Det kan vara det som tog tag i fasanen, när den hamnade mitt emellan bildäcken. Förmodligen har fasanen orsakat sprickan i grillen inifrån.

– Vi fick bryta upp plastgrillen och lockade ut den till slut. Han flög i väg. Och jag tittade länge efter honom, och han flög så fint så. Han hade inte så mycket fjädrar kvar tyvärr, säger Annika.

Hon var rädd att fasanen skulle vara allvarligt skadad, men i bilen fanns inget blod. Bara fjädrar.

– Han har det bra nu, hoppas jag, säger Annika.