Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson fast i Thailand på grund av magsjuka

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har firat jul tillsammans med sin familj i Thailand.

Planen var att åka hem till Sverige före nyår men då hela familjen blev akut magsjuka är de fortfarande kvar i Phuket.

– Det stämmer att Jimmie Åkesson blev kvar några dagar extra på grund av sjukdom, säger Mikael Eriksson, politisk sekreterare hos Jimmie Åkesson till Expressen.

Tillsammans med sin familj har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tillbringat julhelgen i thailändska semesterparadiset Phuket.

Planen var att åka hem till Sverige före nyår men de planerna fick hastigt ändras när hela familjen drabbades av magsjuka, vilket Expressen var först att berätta om.

Tidningen uppger även att det i samband med familjens tillfrisknande uppstod problem då Jimmie Åkessons livvakter inte fick tillstånd att ta med sina vapen på det ombokade planet, varpå man fortfarande är kvar på semesterorten.

– Det stämmer att Jimmie Åkesson blev kvar några dagar extra på grund av sjukdom. Vad gäller din fråga om vakternas vapenpapper så har jag ingen information om det, där får jag i stället hänvisa till Säpo själva, säger Mikael Eriksson, politisk sekreterare hos Jimmie Åkesson till Expressen.

Säpo vill dock inte kommentera SD-ledarens resa, med hänvisning till att man inte uttalar sig kring sina skyddspersoner.

Det är oklart när Åkesson med familj kan åka tillbaka till Sverige igen.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jimmie Åkesson

Thailand

Phuket