Deras hund skrämdes iväg av nyårsraketen – har ännu inte hittats

1 av 2 | Foto: Privat
Bessie blev skrämd av nyårsraketen.
NYHETER

Hunden Bessie försvann när hon överraskades av en nyårsraket som smällde. Nu tre dagar senare är hon fortfarande spårlöst försvunnen.

– I ena stunden blir man förhoppningsfull och i andra börjar man lipa, säger hussen Markus.

Sylvia Csobod och Markus Wikander befann sig utomlands när de fick ett samtal från Markus pappa – deras 2,5 år gamla hund Bessie, en tik, hade försvunnit på nyårsaftonkvällen.

– Han hade gått ut med henne vid niotiden på kvällen i trädgården så att hon fick kissa innan det skulle börja smälla. Plötsligt hördes en raket som var rakt ovanför – det ska ha låtit som en bomb nästan. Sen skedde allt så snabbt, det gick på en sekund, säger Sylvia.

Bessie, som var kopplad, slet sig loss och sprang mot skogen vid tomten i Brämhult i Borås. Markus pappa var helt förstörd. Han försökte hitta henne men hon var spårlöst försvunnen.

– Vi kände panik, det första vi gjorde var att boka flyg hem. Det var en väldigt skum känsla att inte kunna hjälpa till överhuvudtaget. Man kände sig hjälplös, säger Markus.

Markus pappa ringde till polisen och gjorde en anmälan. Men ännu, tre dagar efter försvinnandet, har Bessie ännu inte hittats. Markus och Sylvia har fått tips om att hon ska ha synts till men ännu har inget tips gett någon framgång i letandet.

– Vi har haft en id-hund som har spårat på de tipsade platserna men inget spår efter henne har hittats där, säger Sylvia.

Tänker på det värsta sceneriot

Bessie har inte varit rädd för fyrverkerier tidigare. Denna gång blev hon dock överraskad då det kom så plötsligt.

– Hon har inte varit skräckslagen som många andra hundar kan vara. Men hade jag fått välja hade jag tyckt att fyrverkerier borde vara kommunalt arrangerat. Nu smälls det i en vecka i förväg och en vecka efteråt och det underlättar inte precis, säger Markus.

Nu på onsdagen fortsätter letandet. Men energin är redan slut.

– Det är väldigt hopplöst och man känner sig matt. I ena stunden blir man förhoppningsfull och i andra börjar man lipa och tänka på det värsta scenariot, att hon ligger överkörd någonstans, säger Markus och fortsätter:

– Man är mest oroliga för att det inte är någon som har hört om henne på flera dagar. Vi har ingen aning om var hon är.

Sylvia och Markus, som gått ut med en efterlysning på Facebook, är tacksamma för alla som har engagerat sig i letandet.

– Ser man henne så ring direkt till polisen eller oss. Gå bara inte närmare henne för då kanske hon blir räddare, säger Sylvia.

ARTIKELN HANDLAR OM