Tillståndet kritiskt för Maggie, 10, efter självmordsattack

Av: Jonas Ekman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Tio år gamla Maggie kämpar fortfarande för sitt liv efter självmordsattacken i Kairo i söndags.

Ett attentat som kostade minst 25 människor livet.

IS säger sig ligga bakom dådet – som beskrivs som ett av de dödligaste mot minoriteten kopter i Egyptens historia.

Minst 25 personer dödades och 49 skadades i en hänsynslös självmordsattack mot en katedral i Kairo söndagen den 11 december. Bland dem som förlorade livet var de flesta kvinnor.

En av dem som fortfarande kämpar för sitt liv är den 10-åriga flickan Maggie Momen, skriver ABC News. Hon besökte Markuskatedralen i den egyptiska huvudstaden tillsammans med sin familj.

Mitt under mässan i katedralen klev den 22-åriga självmordsbombaren in genom porten. Han har av egyptiska myndigheter senare identifierats som Mahmoud Shafiq Mohammed Mustafa.

Maggies mamma Nermine överlevde attacken med skador på både syn och hörsel. Hon beskriver sin dotter som en flicka som älskar volleyboll, balett och som brukar medverka som skådespelare i en lokal tv-station.

Läkarna har sagt till att det inte finns mycket hopp om att lilla Maggie ska överleva sina skador. På grund av hennes kritiska tillstånd kan 10-åringen inte få specialistsjukvård, då en flygresa skulle vara allt för påfrestande för flickan.

Den blodiga attacken är enligt nyhetsbyrån AP en av de dödligaste mot minoriteten kopter i Egyptens historia. Ungefär 10 procent av landets befolkning är kopter.

Under tisdagen ska terrorsekten IS ha uppgett att de utfört attentatet, enligt flera medier.

Publicerad:

LÄS VIDARE