Minst 30 döda i dubbla bombdåd i Nigeria

Terrorgruppen Boko Haram anklagas för dådet

NYHETER

Minst 30 människor miste livet och 67 skadades när två sprängladdningar utlöstes på en marknad i staden Madagali i nordöstra Nigeria under fredagsmorgonen.

Enligt den nigerianska armén ska två kvinnor ha utlöst bomberna och man anklagar terrorgruppen Boko Haram för att ligga bakom attacken.

Det var i fredagsmorse som två kvinnliga självmordsbombare sprängde sig själva på en marknad i staden Madagali i nordöstra Nigeria uppger AP.
Explosionerna dödade minst 30 personer och skadade 67 enligt den nigerianska armén, som lägger skulden på terrorgruppen Boko Haram.

Detta då armén under året lyckats trycka tillbaka extremistgruppen från städer och byar, varpå de ofta svarat med att attackera mjuka mål.

En person som överlevde attacken berättar för AP att de båda explosionerna hördes samtidigt från två ändar av marknaden som säljer grönsaker och spannmål.

Det sju år långa upproret från den islamistiska terrorgruppen har dödat mer än 20 000 människor, drivit 2,6 miljoner människor på flykt och skapat en massiv humanitär kris.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boko Haram

Nigeria