Pigge Werkelin om Trump: ”Bojkotta USA”

Foto: Ingela Eriksson/TT
Pigge Werkelin menar att vi måste prata Trumps språk för att se förändring.
NYHETER

Entreprenören Pigge Werkelin tror inte att diskussionerna om Donald Trump i svenska medier ger någon effekt. I stället bör man bojkotta USA helt, skriver han i ett Facebookinlägg.

Den gotländske entreprenören Pigge Werkelin, 56, har gett sig in i debatten om USA:s president Donald Trump. Han är trött på gnället i svenska medier och menar att vi måste tala Trumps språk för att påverka hans regelverk.

”Det enda språk han förstår är ekonomi och om hans och hans kompisars flygbolag, hotell eller bilfabriker mfl inte har likfla många kunder så kommer dessa kompisar att ringa honom på hans privata tel och då pratar det helt plötsligt ett språk han förstår väldigt bra. Först när vi i kollektiv agerar med plånboken kommer han att agera”, skriver han i inlägget.

Vidare menar Werkelin att man ska ta till vara på sin konsumentmakt och avboka sina resor till USA samt undvika alla varor som är tillverkade i landet.

”Om detta görs över hela världen i samma utsträckning som alla verkar bry sig så kommer det att hända saker”, skriver han i inlägget.