Polisen: Ingen misstänkt i Malmö-skjutningen

Gärningsmännen kan ha fångats på övervakningsfilm

NYHETER

En man i 20-årsåldern sköts ihjäl med flera skott vid Möllevångstorget i Malmö under söndagskvällen.

I nuläget finns ingen misstänkt enligt polisen – men gärningsmännens flykt kan ha fångats av övervakningskamerorna.

– I dagsläget har vi ingen aning vem som kan ha gjort detta, säger Claes-Arne Hermansson, chef grova brott i Malmö på en presskonferens

Under söndagskvällen sköts en man i 20-årsåldern ihjäl utanför en thairestaurang vid Möllevångstorget i Malmö.

Han ska bland annat ha träffats i huvudet.

Under söndagskvällen och måndagsmorgonen har polisen genomfört ett intensivt arbete med att säkra bevis på platsen och förhöra vittnen.

Under en presskonferens på måndagen meddelade polisen att man i nuläget inte har någon misstänkt för dådet.

– I dagsläget har vi ingen aning vem som kan ha gjort detta och har inga misstankar kring någon speciell person, säger Claes-Arne Hermansson, chef grova brott i Malmö.

Det finns heller inga uppgifter om tänkbara motiv till händelsen eller vad den nu döde mannen gjorde på platsen vid den aktuella tidpunkten.

Mycket vittnesuppgifter

Claes-Arne Hermansson säger att man i dagsläget försöker att sortera bland de olika vittnesuppgifter som kommit in för att få en så klar bild av händelseförloppet som möjligt.

Bland annat ska flera vittnen ha sett minst två personer springa från platsen i riktning mot Södervärn.

– Det var många personer på plats vid tidpunkten som sett händelseförloppet och även många som sprang åt olika håll. Vi försöker just nu att ta reda på vilka som är de sanna uppgifterna i detta.

Polisen kommer därför gå igenom övervakningsfilmer från kameror som finns i området för att förhoppningsvis få en tydligare bild av händelsen.

– Vi håller just nu på att samla in filmer från kameror i området och omkringliggande områden för att säkerställa den biten, säger Claes-Arne Hermansson.

Hänsynslös handling

På frågan om dådet verkar ha utförts av proffs eller om det var ett hänsynslöst dåd säger Claes-Arne Hermansson att det är för tidigt att svara på.

– Men det har skett på en plats där det är mycket människor och det är hänsynslöst i sig.

Under måndagen kommer åklagare att ta över fallet.

ARTIKELN HANDLAR OM