Student fick ta examen tidigare – för sin döende pappas skull

Foto: Skärmdump
Pappan fick se sin son ta examen.
NYHETER

Alfred La’Cap, 68, är sjuk i cancer och har inte så lång tid kvar att leva. Därför ordnade skolan i USA att sonen fick ta examen tidigare, rapporterar lokala tv-stationen WLOX.

68-åriga Alfred La’Cap har alltid drömt om att se sin 17-åriga son Noah ta examen. Men det han inte visste var att han skulle drabbas av dödlig prostatacancer.

– Det var för tre månader sedan han insåg att han kanske inte skulle vara kvar hos oss så länge till. Så en morgon sa han till mig att han skulle försöka att hålla ut till maj till sonens examen men att det verkade som att han inte skulle klara det, säger Noas mamma Sofia La’Cap.

För att uppfylla Alfreds önskan såg därför skolan Long Beach High School till att ordna en tidig examen till Noah.

– Med tanke på omständigheterna så kände jag att om vi kan skänka lite glädje till familjen så är vi glada att göra det, säger rektorn Larry Ramsey till WLOX.

”Han kommer att se mig”

Det har inte varit en lätt väg för Noah som har fått se sin pappa bli sjukare och sjukare.

– Det har varit väldigt svårt. Det har funnits stunder då jag inte har kunnat fokusera på skolan för att jag har tänkt på honom hela tiden. Men jag höll ut för att jag skulle ta examen för hans skull, säger Noah.

Noah säger att hans pappa har lärt honom att alltid visa respekt och att aldrig ge upp. Han planerare nu att fortsätta sina studier på högskolan för att bli sjuksköterska.

Alfred kommer troligen aldrig se sin son gifta sig eller skaffa familj men nu fick han möjligheten att se sin son ta de första stegen in i vuxenlivet.

– Jag har tänkt på det här i månader, om när jag kommer inse att han inte kommer att vara där genom alla stora stunder. Men han kommer att titta på mig ifrån himlen. Han kommer se mig och vara där för mig, säger Noah till WLOX.

ARTIKELN HANDLAR OM