Simon, 27, bjuder in ensamma till julfirande på brandstation

Av: Jasmin Lindberg

Publicerad:

Brandmannen Simon Lodén är i beredskap på julafton.

Nu öppnar han upp dörrarna för ensamma julfirare på sin arbetsplats – brandstationen i Njurunda.

– Det finns många som är ensamma i samhället och de ska veta att det finns någon som bryr sig om dem, säger Simon.

1 av 5 | Foto: Privat
Kylen full med julmust och annat ätbart.

Mellan klockan 14.00 - 17.00 slår brandstationen i Njurunda upp dörrarna för ensamma som vill fira jul i gemenskap. Idén till initiativet fick deltidsbrandmannen Simon Lodén, 27, något som Sundsvalls Tidning skrivit om tidigare.

– Jag är väldigt impulsiv av mig och kan få många idéer emellanåt. Ibland genomförs dem och ibland händer det ingenting, säger Simon.

Platschefen på brandstationen tyckte om Simons idé. Sedan har responsen från omgivningen varit positiv. Det är flera företag som är med och sponsrar med både mat och julklappar.

– Det är en jättebra uppslutning. Allt från bröd och smör till hårda paket, säger Simon och fortsätter:

– Det var jätteroligt med respons och att få visa upp den här sidan av samhället också. Att bli påmind om av att majoriteten av oss människor är rätt goda ändå.

Bjuder på julfika, julklappar och Kalle Anka

Det är sammanlagt fem brandmän i beredskap på Njurundas brandstation under julafton. Och ifall något skulle hända får de också hjälp av Simon Lodéns föräldrar – som finns på plats för att ta hand om gästerna.

Information om initiativet har uppmärksammats av lokaltidning, närradion, kyrkan och sociala medier. Nu hoppas Simon på att så många som möjligt ska närvara.

– Alla är välkomna men det är svårt att säga hur många som kommer. Det kan vara allt från noll till hundra, säger Simon och tillägger:

– Det är allas dag, men det är framför allt de som har det tufft och barnen som man tänker lite extra på.

Publicerad:

LÄS VIDARE