Över 1 000 möss hittade – i en liten etta

avZbigniew Kuczynski

Publicerad:

WARSZAWA. En polsk uppfödare av möss tappade helt kontrollen över sina djur. Mössen blev så många att polisen till slut fick tillkallas.

Polisen som var först på plats blev så förskräckt av synen som mötte honom i den lilla lägenheten att han fick uppsöka sjukhus, uppger lokala medier.

Det var i en lägenhet i staden Wroclaw i Polen som mannen hade sin musfarm. Han bodde i en liten etta som han hyrde i andra hand.

Efter bara några veckor som musfarmare tappade mannen kontrollen.

Mössen fortplantade sig i ”astronomisk hastighet”, vilket var mycket snabbare än mannen hade räknat med. I takt med att de ökade i antal började mössen gnaga på väggarna och ta sig in till grannarna.

Polis fördes till sjukhus

Grannarna larmade då polisen, som fick en skräckartad upplevelse när de bröt upp dörren – i den lilla enrummaren fanns över 1 000 möss.

– Polisen som öppnade dörren blev så förskräckt att han fick köras till sjukhus, säger Dawid Karas från djurskyddsorganisationen Eko Straz till den lokala tidningen Gazeta Wroclawska.

”Möss i högtalaren”

Lägenhetsägaren, som i god tro hade hyrt ut sin etta till en ”ung och sympatisk man i 30-årsåldern”, var inte heller överlycklig över invasionen.

– Det var möss överallt – i spisen, i kylskåpet, i hyllorna, i madrassen och till och med i högtalaren, säger Dawid Karas.

Alla möss har tagits om hand av djurskyddsorganisationen och väntar nu på att bli adopterade.

Det kryllade av möss i den lilla lägenheten.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Polen

Möss