Fortsatt inga spår efter försvunnen 80-åring

TT

Publicerad 2019-08-20

Polisen har fortsatt inga spår efter den försvunne 80-åringen i Malå kommun. Arkivbild.

Polisen har fortsatt inga spår efter den försvunne 80-åringen i Malå kommun.

Inte heller har man funnit några kopplingar till fallet med den mördade 70-åringen i Markaryd.

– Vi letar med hundar i området, men har inte hittat något som fört utredningen framåt. Vi har fortfarande inte funnit några spår efter varken mannen eller hans cykel, säger Malin Axroth, kommunikatör hos polisen i Västerbotten.

Den 80-årige mannen försvann under en cykeltur från sitt hem i byn Rentjärn den 3 augusti. Till SVT Västerbotten vittnar hans fru om en fruktansvärd ovisshet.

– Jag kan inte sova om nätterna utan ligger vaken och funderar. Det är en hemsk situation, säger hon.

Undersökt fastighet

Polisen rubricerar ärendet som människorov, men det finns enligt polisen ingenting som tyder på att 80-åringen har utsatts för brott.

– Det handlar om att få tillgång till utredningsåtgärder, säger Malin Axroth.

Under tisdagen har polisen genomfört en undersökning i en fastighet i närbelägna Adak efter iakttagelser. Inte heller där har man hittills hittat något som kan kopplas till den försvunne.

Polisregion Nord samarbetar med polisregion Syd gällande den 70-årige man som hittades mördad i Markaryd den 10 augusti, då mannens stulna bil ska ha setts i Malå kommun dagarna innan 80-åringen anmäldes försvunnen. Ett röstkort adresserat till Markaryd med direkt koppling till 70-åringen har även hittats i Malåtrakten.

Två män har häktats i sin frånvaro misstänkta för mordet på 70-åringen i Markaryd, men hans bil har fortfarande inte återfunnits. På tisdagen gick polisen ut med namn och bild på två ukrainska medborgare. Enligt Aftonbladet misstänker polisen att de häktade männen har lämnat landet.

Ingen koppling

Enligt Malin Axroth har polisen inte hittat något annat som kan visa på ett samband mellan de två fallen.

– Det finns inget som tyder på att det finns någon koppling mellan ärendet i Markaryd och ärendet i Rentjärn. Vi samarbetar alltid när vi har utredningar med vissa beröringspunkter och utbyter ständigt information, säger hon.