Stor polisinsats efter väpnat bilrån

Flera beväpnade gärningsmän har tagit sig in på ett företag i Upplands Väsby, norr om Stockholm, under onsdagen.

De ska ha hotat personalen och sedan försvunnit från platsen i stulna lyxbilar.

– Det rör sig om nio stycken nyare bilar av dyra märken, säger Eva Nilsson vid polisen i Stockholm.

Vid 18-tiden larmades polisen till ett företag i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Flera gärningsmän har hotat personal på ett företag och sedan tillgripit sig fordon innan de de åkt från platsen mot olika håll.

Personalen har hotats med vad som uppfattats vara en pistol.

– Enligt de uppgifter jag fått in ska det röra sig om tre personer som tagit sig in på företaget. De uppges haft med sig ett pistolliknande föremål som de hotat personalen på plats med, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt polisen ska ingen i personalen på företaget ha skadats i samband med rånet.

Totalt har rånarna kommit undan med nio bilar.

– Det handlar om nyare bilar av dyra märken som Porsche, BMW, Range Rover, Audi och Mercedes. Vi letar nu först och främst efter bilarna, så att vi kan utgå från dem, säger Eva Nilsson.

Strax innan klockan 19.00 kunde polisen påträffa en av de stulna bilarna i Kungsängen, norr om Stockholm.

– Det är en bil som har kört in i ett vägräcke. Man ska sedan ha sett minst en person lämna fordonet till fots, säger Eva Nilsson.

En person är i nuläget gripen.

– Man har kunnat gripa en person på plats i Kungsängen. Vi är fortfarande där och söker då det är obekräftat om den misstänkte ensam har flytt från den krockade bilen, säger Eva Nilsson.

Polisen har spärrat av brottsplatsen i väntan på teknisk undersökning.

Enligt polisen ska ingen i personalen på företaget ha skadats i samband med rånet.

Polisens kriminaltekniker befinner sig under kvällen på brottsplatsen för att undersöka och säkra spår. Den bil som anträffades i Kungsängen tidigare under eftermiddagen är bortbärgas och tagen i beslag för teknisk undersökning.

– Jag kommer i nuläget inte att kommentera eventuella fynd som gjorts eller om fler personer har frihetsberövats i samband med händelsen på grund av utredningstekniska skäl, säger Eva Nilsson.

En förundersökning gällande grovt rån har inletts.

Polisen uppmanar allmänheten som ser bilar, både parkerade eller i trafik, som kan sättas i samband med rånet att ringa polisen på 114 14 eller 112

Publisert:

LÄS VIDARE