Moderaterna

M vill utreda reklam i public service

Av: 

TT

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.

NYHETER

Reklamavbrott i Sveriges Television? Ja det kan bli verklighet om Moderaterna får bestämma. Partiet vill utreda om public service delvis ska kunna finansieras av reklam.

Moderaternas partistyrelse vill utreda om public service kan finansieras till viss del av reklam, enligt ett pressmeddelande.

"Utgångspunkten bör vara att kärnuppdraget även i framtiden ska finansieras av skattemedel. Totalt sett bör dock public service få avsevärt mindre skattemedel, som en följd av ett mer renodlat uppdrag. Flera europeiska public servicebolag har också visat att smalare och högkvalitativ public service går att förena med en återhållsam reklampolicy", skriver Moderaterna i pressmeddelandet.

Förslaget presenteras inför partistämman i Västerås den 17-20 oktober, och innebär att en arbetsgrupp ska ta fram en ny mediepolitik för partiet med sikte på sändningstillståndet som börjar löpa 2026.

Partistyrelsen vill även utreda om public service ska få ett smalare uppdrag med mindre fokus på underhållning och sport, om det lever upp till kravet på opartisk och saklighet, och att riksdagen ska kunna utvärdera den icke-publicistiska verksamheten genom exempelvis Riksrevisionen.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

M-ledningen vill ha söndagsöppet på Systemet

ÄMNEN I ARTIKELN

Moderaterna

Public service