Över 100 lägenheter tomma i Oxie – väntar på renovering

avAftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Erland Vinberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild

I Oxie står just nu över hundra lägenheter tomma i väntan på renovering.

Värden som har kopplingar till en konkursmässig bostadsrättsförening i Rosengård äger även ett svartbygge med 200 studentlägenheter i Lund, skriver Hem & Hyra.

Över 500 lägenhetsmoduler byggda för studenter står på rad i Oxie. Tanken var att de skulle bli studenternas räddning i bostadsbristen. Men många är tomma i väntan på renovering. Ägaren, som hamnade i blåsväder efter att Lunds universitet tvingats evakuera 200 studentlägenheter som dömts ut som undermåliga, hotas nu av vite.

Enligt uppgifter till miljöförvaltningen i Malmö stad är det framför allt 84 av lägenheterna i Oxie som är i stort behov av renovering. Men enligt grannar, som Hem & Hyra pratat med, är lägenheterna mer eller mindre övergivna av ägarna.

”Ska ta itu med alla problem”

Miljöförvaltningen i Malmö har nu beslutat att göra en övergripande översyn av hela området.

– Dels var det mycket klagomål, dels var det en del skriverier i media kring ägarna och det gjorde att vi beslutade oss för att inleda ett fastighetsövergripande ärende, säger Cecilia Johansson, miljöinspektör i Malmö stad.

Sedan i våras sköts den tekniska förvaltningen av ett annat bolag, som enligt uppgifter till Hem & Hyra, planerar att renovera lägenheterna, samt ”ta itu med alla problem”.

En person som bor i en av lägenheterna säger:

– Folk frågar mig hur jag kan bo här. Och hade jag vetat det jag vet idag hade jag aldrig flyttat hit.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Oxie

Lund

Rosengård

Renovering

Malmö