Malmös kyrkor backar klimatstrejken

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sankt Petri kyrka i Malmö.

Under fredagens globala klimatstrejk kommer Malmös kyrkor att ljuda. Samtliga kyrkklockor i innerstaden ska ringa vid lunchtid, rapporterar Sydsvenskan.

På fredagen utspelar sig en global klimatstrejk. Bara i Sverige räknar organisationen Fridays for future med demonstrationer på över 150 platser. I Malmö kommer flera kyrkor att stötta strejken med både böner och ringande klockor, skriver Sydsvenskan.

– Vi är alla människor och oavsett vem vi är, vad vi tror på eller vilken position vi har, så är vi i desperat behov av klimatet och vår planet. Vi pratar mycket om att värna skapelsen genom att värna människan. Klimatkrisen är en existentiell kris där alla måste vara med och bidra, säger prästen Sofia Tunebro till tidningen.

”Gud ger oss hopp”

Alla kyrkor i innerstaden, och i Limhamn och Tygelsjö, ska ringa sina klockor vid 12. När Sydsvenskans reporter frågar varför Gud inte löser klimatkrisen svarar Sofia Tunebro att människan är Guds händer på jorden.

– Det är genom oss vetenskapen utvecklas och saker händer. Gud ger oss hopp och ovillkorlig kärlek, och en egen vilja och förmåga, säger hon.

När Fridays for future skolstrejkade förra veckan, den 20 september, deltog över 2,5 miljoner människor över hela världen. Under den här veckans klimatstrejk uppmanar organisationen även vuxna att delta.

Publicerad:

LÄS VIDARE