Coronapandemin

Venezuela: Iran hjälper oss mot corona

Av: 

TT

Människor med munskydd i Venezuelas huvudstad Caracas.
Människor med munskydd i Venezuelas huvudstad Caracas.

NYHETER

Ett iranskt flygplan med tester för coronaviruset har landat i Venezuela. Utrustningen ska hjälpa landet som hittills misstänkts mörka de verkliga talen över smittade och avlidna i covid-19.

Venezuela uppger att ett iranskt flygplan med utrustning för att genomföra tester för coronaviruset har landat på huvudstaden Caracas flygplats. Uppgifterna bekräftas av Irans ambassad i landet.

– I dag har denna utrustning som ska stärka Venezuelas kamp mot coronaviruset anlänt, säger ambassadören Hojjatollah Soltani.

Venezuela har anklagats för att dess officiella siffror över smittade och avlidna i coronapandemin är kraftigt underrapporterade.

Landet, med 30 miljoner invånare, har rapporterat in 22 avlidna i coronarelaterade sjukdomar och 2 377 fall av smittade. Men den ekonomiska kollapsen i landet har gjort att sjukhus på flera ställen saknar såväl elektricitet som rinnande vatten och människorättsgruppen Human Rights Watch och Johns Hopkins-universitetet i USA uppgav gemensamt i slutet av maj att den verkliga siffran kan vara tusenfalt högre än så.

För en vecka sedan uppgav president Nicolás Maduro och oppositionsledaren Juan Guaidó att de hade kommit överens om att samarbeta i kampen mot coronaviruset och att skaffa ekonomiska medel för denna kamp.

De USA-ledda sanktionerna mot Venezuela har fått Maduro att närma sig Iran. Under våren har Iran skickat ett antal oljetankers för att leverera bränsle till landet, då den inhemska venezuelanska oljeproduktionen har kollapsat.

PODD Experten om förändringar i svenska coronastrategin

Om vad som skulle kunna förändras, med professorn Tove Fall.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Maduros rival berövas talmanspost i Venezuela

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Venezuela

Coronaviruset

Iran

Human Rights Watch

Caracas

Nicolás Maduro