Trots coronakrisen – priserna på bostäder stiger igen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Priserna på bostäder ökar i Uppsala.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Priserna på bostäder ökar i Uppsala.

NYHETER

Efter den senaste tidens nedgång har priserna på bostäder vänt uppåt igen, vilket överraskar mäklarna i Uppsala.

– Det är lite förvånande att bopriserna ökade igen mitt i coronakrisen, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv.

Det är inte bara börserna som har tagit ett glädjeskutt den senaste tiden. Efter den senaste tidens prisras på bostäder i Uppsala, vilket kan kopplas till den pågående coronakrisen, verkar det ha vänt uppåt igen.

Under maj månad har priserna för villor ökat med nästan två procent (1,9), och priserna för bostadsrätter med 1,7 procent, enligt Valueguards boprisindex för Uppsala som tagits fram på uppdrag av Widerlöv & Co.

Foto: Widerlöv & Co
Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv.

”Det är lite förvånande”

Enligt Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv, är prisökningen oväntad.

– Det är lite förvånande att bopriserna ökade igen mitt i coronakrisen men samtidigt rusade börserna världen över under samma period vilket bidragit till att skapa en ökad optimism kring framtiden. Det är ett styrkebesked av marknaden att priserna stigit trots att utbudet successivt har ökat under våren och försommaren, säger Tomas Widerlöv.

Priset på villor passerade ny rekordnivå

Sedan toppnoteringarna i början av 2017 har bostadsrättspriserna gått ned med 8,1 procent. När det gäller priserna på villor så har dock priserna, tack vare maj månads oväntade ökning, nått en ny rekordnivå.

– Förutom att räntorna fortfarande förväntas ligga kvar på dagens låga nivåer ett bra tag framöver är en annan viktig förklaring till Uppsalas starka bostadsmarknad att vi historiskt sett haft en väldigt stabil arbetsmarknad och att det också märks i dessa coronatider, säger Tomas Widerlöv.

Publicerad:

LÄS VIDARE