Biden avstår partikonvent på grund av corona

Av: TT

Publicerad:
Demokraternas Joe Biden kommer inte att åka till Milwaukee för partikonventet senare i augusti. Arkivbild.
Foto: Andrew Harnik
Demokraternas Joe Biden kommer inte att åka till Milwaukee för partikonventet senare i augusti. Arkivbild.

Den förväntade presidentkandidaten Joe Biden kommer inte att närvara vid Demokraternas partikonvent i Milwaukee i Wisconsin, där han formellt skulle acceptera utnämningens som Demokraternas kandidat.

I stället kommer Biden att acceptera nomineringen från sitt hem i Delaware, enligt ett uttalande från partiet som förklarar Bidens frånvaro med smittspridningsrisken under coronapandemin. Partikonventet 17–20 augusti kommer nu till största del att ske virtuellt.

– Vi har följt vetenskapen, lyssnat på läkare och folkhälsoexperter och fortsatt att vidta åtgärder för att skydda liv, säger Demokratiska partiets nationelle ordförande Tom Perez.

Den sittande presidenten Donald Trump, 74, har ifrågasatt 77-årige Joe Bidens mentala tillstånd med hänvisning till Bidens ålder. I en intervju med amerikanska CBS News på onsdagen tycktes Biden ilskna till rejält när en reporter frågade om han tagit ett så kallat kognitivt test, som bland annat kan avslöja eventuell demens.

– Nej, jag har inte tagit ett test. Varför i helvete skulle jag ta ett test?, svarade Biden och jämförde det hela med att reportern i fråga skulle ha testats för kokainbruk inför intervjun.

Publicerad: