Kristianstad

Nytt bad för miljoner vandaliseras varje kväll

Av: 

Aftonbladet

Arkivbild.

Foto: JACK MIKRUT

NYHETER

Kristianstads kommun la 22 miljoner kronor på att rusta upp bostadsområdet Gamlegården, inklusive det nya utebadet, som fått helt nybyggda omklädningsrum, samlingslokal och toaletter i parken.

Inbrott och stölder skedde redan under byggtiden, då verktyg för hundratusentals kronor försvann. Nu pågår skadegörelsen varenda natt, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt fastighetsägaren, kommunala ABK, vet man vilka som står bakom vandaliseringen.

– Det är en gruppering på 15 till 20 personer från 11 år upp till 17, 18 år. Det är lite olika grupperingar på Gamlegården och Österäng, men de rör sig över området och det finns ett samband mellan dem, säger en talesman för ABK till tidningen.

Bland det fastighetsägaren nu önskar sig finns ändring i hyreslagen som skulle göra det möjligt med hyresrättsliga åtgärder om en hyresgäst brister i föräldraansvaret.

Badet förstördes direkt efter invigningen i början av juli och skadegörelsen fortsätter. Fönster krossas, solcellspaneler förstörs, staket klipps sönder och boende vågar inte ens sitta på sina egna uteplatser i området efter hot från obehöriga och kriminella.

Det finns 1 800 lägenheter i stadsdelen Gamlegården. För boende är badet gratis.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Otryggheten ökar — "Uppsåtet är att förstöra” - Kristianstadsbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristianstad

Hem & hushåll

Kriminalpolitik

Privatekonomi

Bostadsmarknad

Brott

Bostadspriser